Zimska služba spremna i za ovu godinu

Zimska služba grada Nove Gradiške

Zimska služba ima dovoljan broj ljudi i dovoljno mehanizacije, poput  kamion s rasipačem soli i plugom, 3 kombinirke s plugom i rasipačima, traktor s rasipačem soli i mali kamion također s rasipačem soli

SPREMNI SMO ZA SVE UVIJETE

U slučaju velikih količina snijega, čišćenje cesta i javnih površina odvija se prema prioritetima. Ceste u užem dijelu Grada pripadaju u ceste prvog prioriteta, a posebno se vodi briga o prilazima autobusnom i željezničkom kolodvoru, Domu zdravlja, Gradskoj bolnici, Policijskoj postaji, DP Elektra, Plin projektu, vatrogasnoj službi, te institucijama važnima za osnovno funkcioniranja Grada i realizaciju potreba građana.

Ceste drugog prioriteta su ceste u širem dijelu grada s asfaltnim zastorom i većom frekvencijom. Intervenira se kada je na kolniku više od 10 cm snijega, a služba će omogućiti cjelovitu funkciju tih cesta u okviru 10 sati od prestanka padalina. Također postoje i ceste trećeg prioriteta, a riječ je o gradskim i prigradskim cestama manjeg značenja i intenziteta, kao i sporedne ceste.

Podsjećamo građane da su pred svojim kućama sami dužni očistiti snijeg na pločniku, a oni koji su malo bolje raspoloženi za zimske radosti mogu pomoći i nemoćnim ili starijim susjedima u čišćenju snijega.

zimska služba foto 01
zimska služba foto 02
zimska služba foto 03